PICŲ KEPIMO EDUKACIJA LANKYTOJŲ GRUPĖMS

Jei paklausite vaikų apie jų mėgstamus maisto produktus, pica bus beveik visų sąrašo viršuje. Tradiciniais pipirais ar sveikomis daržovėmis papildyta pica nėra tik penktadienio vakaro skanėstas jūsų vaikams; tai puikus būdas išmokyti vaikus vertingų maisto gaminimo įgūdžių Jei pradėsite mokyti savo vaikus gaminti maistą kai jie yra maži, greičiausiai jie taps suaugusiais, mokančiais gaminti sveiką maistą. Taigi įjunkime muziką, pasiruoškime ingredientus ir surenkime picos gaminimo vakarėlį.

Vaikai visada dažniau valgo maistą, kurį gamina patys, todėl tai puiki proga paskatinti juos paragauti pipirų, grybų, kumpio ar bet kokio kito maisto, kurio ragauti nenorėjo. Jie netgi gali pagaminti picą su skirtingais priedais ant kiekvieno paplotėlio arba įvairių skonių mini picas ir išbandyti naujus ingredientus nedideliais kiekiais.

Kai gaminame picos tešlą, tai puikus būdas supažindinti su mielėmis, duonos kildinimu ir gyvybės ratu. Mielės yra mažos vienaląstės būtybės, gyvenančios visoje žemėje. Kai atrenkame tinkamas mieles, jos valgo mūsų duodamą maistą ir pradeda augti. Kas atsitinka, kai mūsų vaikai valgo per daug? Jie raugėja, kaip ir mielės, kai prisisotina suvalgyto cukraus. Dėl jų išskiriamų dujų tešla plečiasi, todėl duonos ar picos pluta pakyla. Įdėjus tešlą į orkaitę, mielės miršta, o mūsų vaikai gali valgyti skanią duoną.

Net patys mažiausieji vaikai gali pabarstyti sūriu arba dėti pipirų griežinėlius ant picos, tačiau sulaukę vidurinės mokyklos amžiaus dauguma vaikų jau pakankamai suaugę išmokti kai kurių pagrindinių virtuvės įgūdžių. Išmokome pagrindinių peilio valdymo įgūdžių, parodome jiems, kaip laikyti peilį ir kaip saugoti kitos rankos, kurioje laikomas maistas, pirštus.

Kai jūsų vaikai įvaldys pagrindinius peilio įgūdžius, pereisime prie tarkavimo įrankio. Šis patogus virtuvės įrankis puikiai tinka šviežio mocarelos sūrio gabalėliams tarkuoti ir pepperoni lazdelėmis pjaustyti. Mažesniems vaikams rekomenduojame dėvėti orkaitės pirštines ar kitus apsauginius drabužius, kol pripras prie šio įrankio.

Dažnai sakoma, kad jei maisto gaminimas yra menas, kepimas yra mokslas. Gamindami galime sumaišyti ingredientus ir sudaryti skirtingus skonių derinius, bet jei kepdami praleisime svarbų ingredientą, mūsų receptas niekada nepasiteisins. Paskutinė picos kepimo dalis yra idealus laikas mokyti vaikus kruopštaus matavimo, chemijos ir mokslo.

Išbandykime įdomius eksperimentus, gamindami mažas tešlos dalis be druskos ar mielių. Kas atsitiks su ingredientais? Ar iš jų iškepa skani pica? Net ir iš neteisingai išmatuotų ingredientų tešlos susidarys pluta, kuri netinkamai iškeps.

Kai pagaminsime tinkamos rūšies tešlą, pabrėšime krosnies įkaitinimo ir tinkamos temperatūros nustatymo svarbą. Išmokysime vaikus, kas nutiktų, jei kepimo metu krosnis būtų per karšta arba atvėsusi. Kai krosnis tinkamai įkais, įdėsime picą į ir leisime vaikams stebėti, kas vyksta.

Išnaudosime šį paskutinį gaminimo etapą virtuvės saugos akcentavimui. Įskiepysime gerus maisto gaminimo įpročius dabar, o jūsų vaikai galės išmokti saugiai ruošti ištisus meniu, kuriais didžiuosis galėdami tarnauti šeimai ir draugams.

Picų kepimo edukacijas galima užsakyti tel. 8-685 25060, el. paštu info@gribze.lt